dimecres, 25 de gener del 2012

“Volem lo tren, salvem lo nostre tren!”

Benvolgut/da,

Per la premsa, us haureu assabentat de l’anunci fet per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de supressió de quatre viatges, dos d’anada i dos de tornada del  trajecte del tren entre Lleida i la Pobla de Segur, i la reducció a la meitat de les freqüències en el tram ferroviari entre Balaguer i Lleida, amb previsió d’aplicació a partir del proper 1 de febrer.

El servei de tren de Lleida a la Pobla de Segur, quedaria amb dos viatges al dia, el d’anada i el de tornada, arribada a la Pobla a les 11 del matí i tornada a Lleida a migdia. Mesura completament inviable i gens operativa per a les persones usuàries.

FGC pretén suplir els serveis de tren suprimits amb el servei d’autobusos Lleida-La Pobla de Segur que actualment es presta, adequant els horaris i les freqüències d’ambdós serveis, sense tenir en compte la diferència de preu del bitllet de tren amb el de l’autobús (molt més car).

L’argument per aplicar les mesures restrictives es basa, segons FGC, en  l’elevadíssim cost  de la subcontractació del servei ferroviari amb Renfe - Adif, que ocasiona un dèficit econòmic important en l’explotació de la línia.

D’aquestes previsions ens en va informar el president de FGC Sr. Enric Ticó, en la reunió que es va celebrar a la Delegació del Govern a Lleida, amb els alcaldes dels municipis i presidents dels Consells Comarcals per on transcorre la línia ferroviària. Atesa la queixa unànime dels representants dels ens locals, es va acordar que faríem arribar per escrit les nostres opinions, inquietuds i suggeriments a les propostes plantejades, i que durant aquesta setmana, es realitzarà una nova reunió amb el Director General de Transports i Mobilitat Sr. Ricard Font, amb l’objectiu d’assabentar-nos de les mesures definitives que es volen aplicar.

Arran de les informacions aparegudes en els mitjans de comunicació, la ciutadania ha expressat per diverses vies, xarxes socials, queixes a la web de FGC, entre altres, el rebuig a la decisió de supressió dels serveis de tren, en la que ha primat els criteris econòmics per sobre els socials. 

Per fer sentir més la seva veu, de no acceptar de cap manera la pèrdua de serveis ferroviaris i les mesures proposades, la plataforma cívica "Volem lo tren", conjuntament amb l'Ajuntament de la Pobla de Segur, hem organitzat una concentració-manifestació en defensa del tren de la Pobla, pel proper dissabte dia 28, de la que us detallem el programa d’actes i horaris previstos:
 
10:30 h Concentració a la plaça de la Vila (Ajuntament) des d’on es sortirà en comitiva fins a l’estació de tren
11:00 h Rebuda dels manifestants que arribaran amb el tren
12:00 h Lectura del manifest: “Volem lo tren, salvem lo nostre tren!”


Us agrairé poder comptar amb la vostra presència, i que en feu la màxima difusió. 

Salutacions cordials,

Lluís Bellera i Juanmartí
Alcalde de la Pobla de Segur





1 comentari: